logo
dividerآرشیو اخبارdividerپاسخ به ادعاهای نماینده محترم دادستان، 13 آبان 1398
پاسخ به ادعاهای نماینده محترم دادستان، 13 آبان 1398
پاسخ به ادعاهای نماینده محترم دادستان، 13 آبان 1398
  • آیا گروه قطعات خودروی عظام، کارگاه مونتاژ و سرهم بندی قطعات چینی است؟!"

پاسخ به ادعا: مجموعه عظام که بنیانگذارش «عباس ایروانی» است، با نزدیک به سه دهه سابقه دارای ١٢ کارخانه تولید قطعات اصلی خودرو در نقاط مختلف کشور از جمله در تهران و دیگر استان‌های آذربایجان شرقی، گیلان، البرز و اصفهان است که حدود ٤ هزار نفر نیروی انسانی در این کارخانه ها مشغول تولید قطعات خودرو با نزدیک به یک میلیارد شماره فنی در سال هستند، که علاوه بر تأمین داخل خطوط تولید خودرو و نیز بازار مصرف قطعات یدکی، توانمندی صادرات این قطعات را نیز داراست. انواع سیستم‌های برق و الکترونیک، ایمنی و امنیتی و مکاترونیک، قطعات تزئینی و پلاستیکی، انواع کیت کلاچ و کمک‌فنر،  فرمان هیدرولیک، انواع دینام و استارت، موتور فن، قفل‌های سوئیچی و مکانیکی، انواع پوسته‌های آلومینیومی، ریخته‌گری قطعات چدنی نظیر میل‌لنگ، دیسک و کاسه‌چرخ، بوش سیلندر، انواع پیستون‌های بنزینی، دیزلی و دیگر قطعات  برای خودروهای داخلی در این مجموعه بزرگ صنعتی تولید و تامین می­شود.

اگر فعالیت گروه عظام محدود به تعدادی کارگاه برای سرهم بندی قطعات وارداتی بود دیگر نیازی به این تعداد نیروی انسانی در زنجیره‌ای با بیش از ٢٦ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم و چنین حجم انبوهی از ماشین آلات، تجهیزات تولیدی پیشرفته منحصر بفرد، آزمایشگاه های مجهز در بیش از ١٠٠ هزار متر مربع فضای تولیدی و سرمایه گذاری بالغ بر ١٠ هزار میلیارد تومان در این صنعت نبود.

ادعا:"آیا عظام باعث عدم بومی سازی علم در صنعت خودرو توسط شرکتهای نوپاست؟!"

پاسخ به ادعا: با در نظر گرفتن حداقل ٥٤٠ شرکت تامین کننده مواد اولیه و قطعات داخلی همکار با گروه عظام که بیش از ٢٢هزار نفر نیروی انسانی را تحت پوشش خود دارند، همت و حمیّت این گروه عظیم در بومی­سازی فن­آوری تولید با کمک سایر تولیدکنندگان و بکارگیری پتانسیل سایر بنگاه های صنعتی متوسط وکوچک در جهت خودکفایی مشخص خواهد شد. این حقیقت به تنهایی نشانگر توجه ویژه گروه عظام به تولیدکنندگان کوچک است.

ادعا:"آیا عظام پول از بیت المال قرض کرده و بجایتولید صرف وارداتقطعات دست چندم چینی کرده؟!"

پاسخ به ادعا: انتظار می رود تفاوت حقوقی بین وام و قرض و نیز بیت المال با منابع بانکی برای مسئولین مربوطه معلوم باشد. گروه عظام با بیشترین تنوع تولید با تکیه بر دانش فنی بومی­شده توسط نیروهای متخصص توانسته انواع قطعات مهم خودرو را  با کیفیتی هم­تراز با استاندارد های جهانی و اکثراً تحت لیسانس شرکتهای مطرح دنیا تولید کند. این کارخانجات به عنوان سرمایه ای ارزشمند بستری مناسب برای تولید انواع قطعات خودرو به ارزش سالانه ٧٠٠ میلیون دلار ایجاد کرده‌اند، اگر این گروه وجود نداشت امروزه باید سالانه صدها میلیون دلار از منابع ارزی برای واردات قطعات خودرو از کشور خارج می­شد.

لذا اتهام عامه­پسند صرف بیت المال در واردات اجناس رده چندم چینی با قرض از بانکها و یا اخذ ارز دولتی جهت واردات، شایسته این گروه تولیدی نیست. چرا که اگر هم تسهیلات بانکی اخذ شده اکثراً جهت خرید و انتقال تکنولوژی خطوط تولید و یا خرید مواد اولیه و یا قطعات پیش ساخته ای بوده که به دلیل نبود دانش فنی و یا تکنولوژی انحصاری آنها امکان ساخت در داخل کشور نداشته‌اند و یا توجیه اقتصادی برای ساخت داخل شدن آنها وجود نداشته است. دستیابی به حدود ۹۰٪ ساخت داخل در اکثر قطعات استراتژیک بطور میانگین، گواه فتح قریب الوقوع قله خودکفایی است.

ادعا:"آیا عظام با واردات باعث عدم تولید شده و عامل مشکل عدم تأمین قطعات خودروست!؟"

پاسخ به ادعا: چنین اتهام غیر منطقی به مجموعه عظام که به گواه تعاملات با خودروسازان تابحال باعث خواباندن خط تولید خودرو نشده است، مذموم میباشد.

گفتنی است عمده کارخانه های عظام نظیر پیستون ایران در تبریز، فرآوری و ساخت در شهر صنعتی رشت، استام صنعت در کمالشهر کرج در نوع خود بزرگترین و برترین کارخانه­های تولید قطعات خودرو به حساب می­آیند. کارخانه پیستون ایران با ظرفیت تولید ٦میلیون عدد انواع پیستون موتور های بنزینی و دیزلی دارای ١٠٠٪ فرآیندهای ساخت تولید از مرحله ریخته گری و ذوب آلومینیوم، ماشین کاری، تکمیل، آزمایش و بازرسی بزرگترین کارخانه تولید پیستون موتور در خاورمیانه است. اگر این ها خودکفایی در تولید و تامین قطعات نیست پس چیست؟!

کارخانه فرآوری و ساخت با ظرفیت تولید ٦میلیون عدد انواع کمک فنر سبک و سنگین بزرگترین کارخانه تولید کمک فنر خودرو در کشور بوده که پس از نصب و راه اندازی تجهیزات خطوط تولید خریداری شده کمک فنر پژو فرانسه در سالن ١٤ هزار متری در حال احداث به بزرگترین کارخانه تولید کمک فنر در خاور میانه تبدیل خواهد شد.

ادعا:"آیا گروه عظام باعث شد پراید از چرخه تولید خارج نشود؟!"

پاسخ به ادعا: برای اثبات عدم صحت این ادعا کافیست بدانیم بر اساس مستندات سهم عظام در کل خرید بیش از ٢٣هزار میلیارد تومانی گروه سایپا، اعم از مواد اولیه و قطعات در سال ٩٦،کمتر از 5/0 درصد و از کل خرید بیش از ١٩هزار میلیارد تومان در سال ٩٧حدود 2/0 درصد است.  با همین سهم اندک تمامی قطعات عرضه شده به گروه سایپا تنها برای خودرو پراید نبوده و دیگر خودرو ها را شامل می شود. از طرف دیگر همواره یک یا دو شرکت تامین کننده در کنار عظام قطعات مشابه را برای گروه سایپا تامین می کنند به عنوان مثال در قطعه کمک فنر خودرو پراید بیش از ٩٥٪ نیاز شرکت سایپا توسط شرکت ایندامین متعلق به گروه سایپا تامین شده و ٥٪  باقیمانده از سوی عظام تامین می شود. در قطعه پیستون موتور پراید نیز کل نیاز تولید موتور این خودرو توسط شرکت سایپا پیستون تامین می شود. لذا ادعای اینکه عظام به دلیل سود خود مانع توقف تولید خودرو پراید شده است بی اساس بوده و واقعیت ندارد.

مهمتر اینکه اساساً خودروسازان سفارش دهنده قطعات به قطعه­سازان هستند و نه بالعکس! لذا سیاستگذاری در تولید انواع خودرو در اختیار خودروسازان است و کلیه قطعه سازان همچون عظام تابع این تصمیمات بوده و صرفاً وظیفه‌ی تأمین قطعات موردنیاز را بر عهده دارند.

ضمناً درحال حاضر به لطف دستان توانمند فرزندان خانواده عظام محصولاتی با بهترین کیفیت روز دنیا و تحت لیسانس شرکتهای مطرح بین المللی تولید می­شوند و این محصولات به ‌کشورهایی از قبیل روسیه، ترکیه، عراق، سوریه و ایتالیا صادر شده­اند. این مسئله توانمندی گروه عظام در جهت تأمین قطعات خودروهای خارجی با برندهای مطرح را اثبات می کند که امیدواریم پس از تثبیت، روند صادرات گسترده­تر شود. لذا این مجموعه خود پرچم­دار ارتقاء سطح کیفی خودروهای ساخت داخل است تا بتواند از پتانسیل­های به­روز خود در تامین قطعات مورد نیاز خطوط تولید خودرو استفاده کند.

تاکید می کنم همان طور که متخصصان و کارگران گروه عظام، قطعات خودروهای با کیفیتی مانند مزدا 3 و محصولات پژو و ... را تولید کرده اند، همواره آماده تولید قطعه با کیفیت برای خودروهای جدید، ایمن و کم مصرف هستند.

 همگان خود "قضاوت" کنند.

 اتهاماتی اینچنین بی پایه و اساس و تقلیل «گروه قطعات خودرو عظام» به عنوان آبروی صنعت کشورمان، به کارگاههای مونتاژ و سرهم بندی قطعات وارداتی چینی!، و همچنین تحقیر دستاوردهای انکار ناپذیر متخصصان و کارگران این مرز بوم در "تولید ملی" با رویکرد خودکفایی، قطعاً در تقابل با منافع ملی و مخالف با منویات مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه ای است.

امید است با لطف بیشتر دستگاههای نظارتی و قضایی به شرکتهای تولیدی که "سربازان اقتصادی" این نظام می باشند، دلگرمی صنعتگران احیا شود، کارآفرینانی که تمام داشته ها و عواید کار خود را در داخل خاک میهن اسلامی سرمایه گذاری کرده اند. چرا که با این روند، خدشه در تولید و اشاعه بیکاری دقیقا درجهت تحقق اهداف دشمنان ایران خواهد بود.

در پایان از کلیه اهالی رسانه دعوت میشود جهت شناخت بهتر «گروه قطعات خودرو عظام»، از کارخانجات این مجموعه بازدید نمایند تا با انعکاس واقعیت ها، امکان قضاوت مردم شریف و عزیز را فراهم کنند.

 

ز خشنودی ایزد اندیشه کن

خردمندی و راستی پیشه کن

 

منبع : جامعه خبری تحلیلی الف alef.ir/news/3980828131.html
تماس با ما

کارخانه :

 

تهران، اتوبان خلیج فارس، شهرک صنعتی شمس آباد، بلوار بهارستان، بلوار هشترودی، نبش بلوار عظام پلاک 2

کدپستی :   1834179361
تلفن :   021-51083000
عضویت در خبرنامه